in

Временно затвориха част от улица в „Цветния квартал“ във Варна

Снимка: Google Street View

Днес (19 септември) временно затварят част от варненската ул. „Люляк“. Причина за това е премахване на сухи и опасни дървета, научи медия „Нова Варна“.

Днес от 08:00 до 11:00 часа временно ограничават движението по ул. „Люляк“ в участъка на кръстовището с ул. „Роза“, съобщиха от общинския отдел „Дейности по защита на населението“.

Затварянето на участъка се налага поради извършване на дейности по аварийно премахване на 5 (пет) броя сухи и опасни дървета.

Припомняме, че наскоро клон на дърво падна и рани човек в центъра на Варна. Според очевидци мъжът е седял на пейка, когато се е случил инцидентът.

След това близо 140 дървета в градината зад театъра бяха обследвани за кухини и заболявания, като по нареждане на районната администрация там е започнала резитба на сухи и опасни клони. Цялостна фитосанитарна експертиза на Община Варна не е правена от 2015 година, научи медия „Нова Варна“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/