in

Да очакваме ли повишаване на температурите в следващите дни?

Колаж: "Нова Варна"

Според прогнозата на НИМХ във вторник се очаква максималните температури в части от страната да стигнат до 28°.

В петък облачността ще е по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта с намалена видимост. Ще има и валежи, а на отделни места в планините в Югозападна България и югоизточните райони ще са временно интензивни, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните – между 20° и 25°.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост. Около и след обяд ще има и купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Нощем и сутрин ще е почти тихо, през деня ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Дневните температури постепенно ще се повишават и към вторник преобладаващите максимални ще бъдат между 23° и 28°.

Минималните температури ще са най-ниски в неделя – между 7° и 12°, през останалите дни ще са с градус-два по-високи. В сряда в следобедните часове се повишава вероятността в Западна България да превали, а дневните температури там ще са малко по-ниски.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/