in

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Кадър: Нова телевизия

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да подават на КАТ информация за превишение на скоростта.

Това обяви в Пловдив министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова. Тя участва в 10-та юбилейна конференция „Безопасност на пътя“.

„Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме средна скорост, за да може тя да бъде правоприлагана. От страна на министерството на регионалното развитие надграждаме нашата информационна система и до края на годината ще имаме възможност да правоприлагаме средната скорост, ако законовата промяна стане факт“, Виолета Коритарова.

Според нея обаче засичането на скоростта ще започне, когато влязат в сила измененията в закона. Коритарова не пожела да уточни колко камери ще могат да вършат това.

„Нашият ангажимент е да разработим системата до края на тази година“, поясни тя.

 „Не мисля, че ще има поевтиняване, по–скоро няма да има промяна“, каза министърът. Тя добави, че пътищата като цяло са в добро състояние, а повечето катастрофи се дължали на неспазването на правилата за движение. „Не можем да поставим на всеки участък колчета“, каза Коритарова.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/