in

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Снимка: Община Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални заболявания, научи медия „Нова Варна“.

На 21 септември (събота) щабът на Военноморските сили на Република България във Варна ще бъде осветен в зелено в знак на съпричастност към хората, страдащи от митохондриални заболявания и техните семейства.

За пореден път Варна се присъединява към международната кампания „Light Up for Mito“, този път, за да отбележи Световната седмица на митохондриалните болести.

Световната седмица на митохондриалните болести се отбелязва от 19 до 25 септември с цел да насочи вниманието и да повиши информираността на обществото за тези заболявания. Кампанията се стреми да постави и ключови въпроси пред компетентните институции, свързани с подобряване на възможностите за навременна диагностика на митохондриалните болести.

Митохондриално заболяване е общ термин за група нарушения, които засягат целия организъм и се категоризират като редки болести. Те най-често засягат мозъка, сърцето, черния дроб, скелетните мускули, бъбреците и ендокринната и дихателната системи. Има много различни видове митохондриални заболявания, с множество различни симптоми.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/