in

Силна буря помете Халкидики

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища. Продължава да вали дъжд над голяма част от страната.

По информация на гръцката пътна полиция е затворен пътя Неа Муданя – Каликратиа заради наводнение. Наводнени участъци има на първия и втория ръкав на Халкидики. Пътува се по обходни маршрути през Полигирос, предаде Националното радио.

След наводненията: Изпомпаха близо един милион литра вода от виенското метро В района има наводнени приземни етажи на хотели и къщи. Част от заведенията са затворени.

Хотелиерите съобщават,че поради лошото време туристите напускат по-рано, а масово се анулират резервации за следващата седмица.

Днес продължава да вали в част от Северна Гърция, Евия и Пелопонес, където се очакват през деня да паднат и градушки.

За туристите, които остават на почивка, властите издадоха предупреждение да се избягва влизане в морето, докато не премине бурята.

Островите в Егейско море не са засегнати от дъждовете. Фериботите се движат по разписание. Засилен е трафикът на заминаващи през граничните пунктове с България, информират от полицията. Облачно с превалявания ще остане времето до сряда по прогнози на синоптиците.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/