in

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Снимка: МВР, архив

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия, преди 47 години. Той е задържан на летище Фиумичино в столицата.

65-годишният мъж е обвинен от австралийските съдебни власти в две убийства, извършени през 1977 г. Той е сочен за убиец на 27-годишната Сюзън Армстронг и 28-годишната Сюзън Бартлет в апартамента им, като ги намушкал с нож десетки пъти. 16-месечното бебе на Армстронг, което спяло в съседната стая, оцеляло при атаката, предаде Дарик.

Австралийската полиция описа престъплението като „брутално и екстремно“ и по-късно обяви, че е идентифицирала извършителя чрез ДНК тест. Преди седем години срещу него е издадена международна заповед за арест.

Мъжът е пребивавал в Гърция от много години и не можело да бъде арестуван поради изтекла давност. Въпреки това, когато той пристига в Италия тази събота за почивка, е арестуван веднага след като слиза от самолета, съобщи в. „Катимерини“.

Очаква се австралийските власти да поискат екстрадицията му.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/