in

Експерт: Медът помага при настинка, грип и COVID-19

Снимка: Pixabay

Имунологът Дария Карташева-Еберц обясни в своя скорошно интервю своите наблюдения за полезните свойства на меда.

Според специалиста този натурален продукт има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което го прави ефективен при облекчаване на симптомите на инфекциозни заболявания като настинка, грип и COVID-19, съобщава сайтът „Здравето“.

Карташева-Еберц подчерта, че медът може да служи като полезно допълнение към основното лечение, но не може напълно да го замести.„Има мета-анализ, който показва меда в благоприятна светлина, особено при лечението на кашлица, където е оценен като „по-добър от стандартната грижа“, каза имунологът.

Специалистът обаче предупреждава за необходимостта от внимателна употреба на меда. Това важи особено за хора, които са алергични към пчелни продукти или имат диабет.

Преди да включите меда в диетата си като средство за облекчаване на симптомите на заболяването, Карташева-Еберц силно препоръчва да се консултирате с вашия лекар.

Внимание: Статията е с информативна цел и не заменя балансираното хранене и консултацията със специалист!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/