in

Почина виден български дипломат: Поклон

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че е починал дипломатът Милен Люцканов. Скръбната вест съобщиха от Генералното консулство на България в Ню Йорк чрез публикация във Фейсбук.

„Той бе голям патриот и приятел на общността ни, на църквата и на училищата ни“, пишат от Генералното ни консулство в Ню Йорк.

Милен Люцканов беше дипломат  с дългогодишен опит в Министерството на външните работи. В периода 2009-2010 г. той заема поста заместник-министър на външните работи. От 2013 г. до 2018 г. Люцканов е генерален консул в Ню Йорк, а след това е висш дипломатически служител в дирекция „Външноикономически отношения“.

Роден е в Карнобат на 22 ноември 1958 г. Завършва Немската езикова гимназия в Бургас през 1977 г. Следва „Международни отношения“ във Висшия икономически институт в София (1979 – 1980) и след това „Международно право“ в МГИМО в Москва (1980 – 1985), където завършва с отличие.

Кариерата си в МВнР започва като специалист, стажант-аташе и аташе в дирекция „Единен държавен протокол“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/