in

Множество грабежи във Варна през почивните дни: Рецидивист под домашен арест пък се пробвал да открадне зайци

Снимка: МВР

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че през почивните дни са задържани няколко младежи, извършили грабежи.

Три досъдебни производства са образувани за грабежи, срещу двама мъже на по 23 години и трима непълнолетни младежи.

В събота и неделя, първите двама извършители са отнели мобилен телефон, велосипед и смарт часовник от собствениците им.

Вчера е разкрит и грабеж, извършен от непълнолетните младежи, които чрез заплахи са отнели мобилен телефон и дебитна карта, от която по-късно са извършили и неправомерна транзакция.

Инкриминираните вещи са намерени и приложени към материалите по разследването. Грабителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, а в центъра за временно настаняване са били отведени непълнолетните.

От варненската полиция съобщават и за още един случай, при който мъж под домашен арест, е направил опит да извърши нова кражба:

В петък, рецидивист, настанен под домашен арест с гривна за проследяване, се е опитал да извърши нова кражба. Мъжът е с регистрирани множество посегателства и след като за този ден е имал разрешение от съда да напусне дома си, за да отиде до личния си лекар, е влязъл в частен имот и се е опитал да открадне зайци.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.