in

Мъж почина по време на полет от България за Ливърпул

Снимка: Pixabay

Пътник е починал по време на полет от България за Ливърпул, принуждавайки самолета да се отклони към Кьолн. На мъжа му е прилошало, след което се е стигнало до фаталния край.

Полет LS3214 на Jet2 излита от Бургас за Великобритания малко след 13 часа местно време на 16 септември, съобщава Дейли Мейл.

Около два часа след началото на полета екипажът обявява извънредна ситуация поради медицинското състояние на мъжа на борда.

Пилотите поискали незабавно отклонение и Боинг 737-800 кацнал в Германия след бързо снижаване.

Съобщава се, че мъжът е получил сърдечен арест и въпреки всички усилия на пътниците и екипажа на борда, той трагично е починал.

Самолетът е кацнал в отдалечен район на летищата в Кьолн, според AirLive, и медицински екип е пристигнал на мястото.

Връщането на полета в Обединеното кралство било отложено за по-късно същата вечер.

Говорител на Jet2 каза: „Можем да потвърдим, че полет LS3214 от Бургас до Ливърпул Johnn Lennon е отклонен към Кьолн в понеделник, 16 септември, поради пътник, нуждаещ се от медицинска помощ. За съжаление можем да потвърдим, че той е починал. Бихме искали да изразим нашите сърдечни съболезнования на семейството и приятелите на починалия в този много труден момент.“

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/