in

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Снимка: Pixabay

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас. Социални работници ще действат по спешност в подкрепа на нуждаещи се деца.

Това ще се случи с промени в правилника за управление на Агенцията за социално подпомагане (АСП), които бяха приети на заседанието на МС днес.

Няма да бъдат назначавани нови социални работници, но ще има повишение на тяхното възнаграждение, посочват от Министерския съвет.

С вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на социалното министерство за 2024 година се предлага разходите за персонал да бъдат увеличени с 14 718 400 лв. С тези пари ще бъдат определени нови размери на индивидуалните месечни заплати в Агенцията за социално подпомагане, считано от 1 юли 2024 г.

Днес на заседанието Министерският съвет прие и Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024 – 2026 г., с който одобри мерки за борба с домашното насилие.

Националната програма е разработена въз основа на приети от Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие приоритетни дейности за финансиране.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/