in

Безпрецедентна акция на полицията разгада мистерия с изчезнала жена

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

При безпрецедентна акция на служители от ОДМВР – Перник, за по-малко от 15 часа е открита невредима 82-годишна жена. Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията. 

В издирването се включили около 40 полицейски служители, доброволци и Звено „Аварийно-спасителна дейност и превенция“ при община – Перник.

Сигнал за изчезнала 82-годишна жена от пернишкото с. Люлин бил подаден вчера на тел. 112. По данни на близките възрастната била с деменция и напуснала вилата им в селото около 15, 00 ч.

Незабавно жената била обявена за издирване и в областната дирекция бил сформиран Щаб за ръководство на силите и средствата. Предприети били оперативно-издирвателни действия, в който се включили и служители от Звено „Аварийно-спасителна дейност и превенция“ при община – Перник, както и доброволци. Около 40 служители на полицията предприели проверки на дом по дом в селото и по-късно периметърът бил разширен към близките населени места, полски и горски фондове. Били проведени множество беседи с хора от селото и прегледани всичките налични видеокамери.

В издирването се включили служебни кучета, дронове и термокамери. Акцията продължила през цялата нощ. Днес, в 09, 00 ч. 82-годишната жена била локализирана на около 5 километра от с. Люлин, в района на рудник „Миленов“. Открита е във видимо добро състояние, доста изплашена. Незабавно на място пристигнал екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Перник, който я прегледал и по-късно била предадена на близките.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/