in

Идва студен фронт: Какво ще бъде времето в неделя

Снимка: Pixabay

През нощта все още над страната ще бъде ясно. След полунощ в Източна България отново ще се образуват мъгли или ниска облачност. Сутрешните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Значителни ще са валежите в Централна и Източна България, където ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува студен въздух.

Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна. През нощта срещу понеделник на много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и силен северозападен вятър. Интензивни ще са явленията (валежи и гръмотевици) главно в Североизточна България. В западните райони от страната ще е почти без валежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/