in

Как да подсилим имунната система преди зимата

Снимка: Pixabay

Ако не, вероятно имате близки или познати, които са минали през неприятното преживяване. Трудно е да се опазим здрави в този сезон, но поне можем да се постараем да осигурим на организма си достатъчно сили, за да се справи с потенциалните инфекции.

Даваме ви няколко примера с неща, които можете да направите, за да подсилите имунната си система. Пийте зелен чай. Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти. Те помагат на тялото да се защити от редица инфекции и болести.

Събирайте слънчеви лъчи. Имунитетът е пряко свързан с наличието на витамин D в организма. А за да го получите, трябва да вземете възможно най-много слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки слънчев момент и се разходете на открито.

Яжте много цитруси. Имайки предвид високото съдържание на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация със сигурност ще подсили имунната система. Смята се, че те увеличават производството на бели кръвни клетки, като същевременно помагат на организма да се бори с инфекциите, пише actualno.com.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/