Категории: Черноморие

Какво ще бъде времето през новата седмица

Реклама

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността ще намалее до изясняване; вятърът от запад на изток постепенно ще отслабва. Във вторник облачността и над източните райони ще намалее, над западните ще бъде предимно слънчево, но сутринта там ще е доста хладно. Дневните температури ще започнат да се повишават.

В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са между 4° и 9°, а в котловините и по високите полета – малко над нулата и там е възможно да има слани. През деня затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. В четвъртък денят също ще започне със слънчево време, но от запад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, по-късно и средна. Към вечерта в крайните северозападни райони е възможно да превали. Вятърът ще е слаб, с южна компонента и максималните температури в югоизточните райони ще достигат 26-27°.

В петък и през почивните дни облачността ще е предимно значителна. Ще има и краткотрайни валежи от дъжд, в петък – главно в Западна България, в събота и неделя – и в Централна; по-малка остава вероятността за валежи в източните райони. В северозападната част от страната, със северозападен вятър, дневните температури ще се понижат. Над източната половина вятърът през първия ден ще е от югозапад и максималните температури ще достигат до 28-30°; през почивните дни ще се обърне от изток-североизток и температурите слабо ще се понижат.

Реклама
Leave a Comment
Сподели
Автор:
Росен Ивов

Последни новини

Неочаквани дума на папата на стадион пред 39 хиляди души

"Егоизмът е скандален, защото унижава и е глух за тревогите на бедните", каза папа Франциск…

преди 4 минути

Кога местим стрелките на часовника

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 8 минути

Утре изтича важен срок за НАП

Както вече е известно крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича утре -…

преди 48 минути

Тяло на възрастен турист е открито на остров Крит

Стана ясно, че германски турист в напреднала възраст, който бе обявен за изчезнал преди два…

преди 53 минути

Наши лекари сътвориха чудо

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е 45-годишен мъж, съобщават от…

преди 2 часа

Жестока катастрофа във Варна

Стана ясно, че жестока катастрофа във Варна е станала тази събота в 21:15часа. Инцидентът е…

преди 2 часа