in

Във Варна глобяват млад мъж, откраднал телефон

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че Районен съд – Варна е наложил глоба на на 25-годишен мъж, обсебил чужд айфон. Глобата е в размер на 700 лева, поясняват от съда.

Престъпното деяние е осъществено след полунощ на 11 ноември 2022 г. На тази дата подсъдимият бил в игрална зала и на няколко пъти молил друг клиент да ползва телефона му за обаждане, докато след последния разговор взел решение да го обсеби и си тръгнал с чуждия айфон. Впоследствие само в разстояние на няколко дни, подсъдимият на два пъти залагал чуждия мобилен телефон, който владеел, срещу пари в две различни заложни къщи.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, присвоеното имущество е било върнато на собственика му. Делото приключи с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, с признание на вината.

За извършеното престъпление по чл. 206, ал.6 от НК, подсъдимият бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 700 лева. В негова тежест са и направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.