in

Голям грях в Айтос: Изхвърлиха новородено бебе до кофи за боклук

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че новородено бебе е било изхвърлено до кофи за боклук в Айтос. Сигнал за това е подаден около 15.43 ч. в РУ-Айтос

В съобщението се казвало, че пред входната врата на частна къща, разположена на ул. „Гоце Делчев” 42, е оставено повито новородено момченце във видимо добро здравословно състояние.

Детето все още било с пъпна връв. Новороденото е откарано с линейка към УМБАЛ-Бургас. По случая е образувано досъдебно производство, предава Нова телевизия.

Припомняме, че по-рано този месец друго новородено също беше намерено в тревни площи в силистренско село, отново в близост до кофи за боклук. Тогава новороденото беше транспортирано и настанено в неонатологията в Силистра. Няколко часа по-късно с болницата се беше свързвало и семейство, което изявило желание да осинови бебето.

„Жената, открила бебето е героинята. Със светкавична скорост полицията и бърза помощ са реагирали и благодаря на абсолютно всички. Реално само ние сме свидетели на това, което стана. Тази сутрин и аз с благодарност разбрах, че детето е в добро състояние, че е момченце“, беше съобщила пред бТВ кметицата на село Дулово Невхис Мустафа.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/