in

Евакуират българите от Ливан

Кадър: Youtube/Телевизия СКАТ

Правителственият самолет вече излетя към Бейрут, за да евакуира българските граждани, желаещи да се приберат в България.

Първият полет е излетял от България в 13:00 ч. и ще кацне в 15:03 ч. в Бейрут. Очаква се да излети от Ливан в 16:20 ч. местно време и да се върне обратно у нас в 18:50 ч., предава бТВ.

Припомняме, че по-рано днес военният министър Атанас Запрянов обяви, че въври процес на подготовка за евакуация на българите в Ливан.

Това се случва на фона на израелските атаки през последните дни.

Въоръжените сили засега не са получавали задача да се лети до Ливан с военни самолети. По думите на Запрянов все още се уточняват списъците на хората, които ще бъдат евакуирани.

Те ще бъдат уведомени за точното време и място на евакуацията директно чрез посолството ни в Бейрут, в координация със ситуационния център към българското външно министерство.

Приоритет ще бъде даден в този процес на семействата с деца и уязвимите групи, съобщиха от служебния кабинет по-рано днес.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/