in

Спецакция срещу купения вот в Бургас: Има арестувани

Снимка: ОДМВР-Варна

В град Бургас се провежда специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове на предстоящите парламентарни избори. От ОДМВР-Бургас информират, че вече са задържани трима души. На единия адрес са открити и списъци.

И тримата арестувани са криминално проявени и са били задържани и преди по подозрения за купуване гласове. На един от адресите са намерени и наркотични вещества.

В рамките на акцията се проверяват съмнителни частни адреси, търговски обекти и други места в ромските махали на Бургас, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Използваните до момента схеми с опрощаване на лихви за кредити или обещание за социални помощи като дърва за огрев срещу гласове остават в сила, предава бТВ.

Паралелно с това на КПП-та около Бургас проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават.

В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

Акцията е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност и цели спокойното и сигурно протичане на предстоящия изборен процес, посочиха от МВР.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/