in

Съдът наложи наказание от 10 години затвор на украинец, убил свой колега край Варна

Колаж: "Нова Варна"

Присъда от 10 години строг затвор е наложена на мъж, убил свой колега в село Езерово, съобщават за медия „Нова Варна“ от пресслужбата на Окръжен съд – Варна. Престъплението е извършено на 13 февруари миналата година.

Варненският окръжен съд призна за виновен 50-годишен украински гражданин, който умишлено умъртвил свой колега. Съдебният състав му наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Убийството е извършено на 13 февруари миналата година в село Езерово, област Варна, където двамата украински граждани работели в завод за кораборемонт и корабостроене. Живеели в една стая във ведомствено жилище. Не били в близки отношения.

В деня на убийството, в късния следобед, двамата употребявали алкохол. В един момент между тях възникнал словесен конфликт с размяна на обидни реплики. Подсъдимият извадил нож и нанесъл удар в корема на своя колега. Двамата започнали да се боричкат на земята, като 50-годишният мъж успял да нанесе и втори удар с ножа в тялото на своя сънародник.

Останалите живеещи в близост се намесили, разтървали мъжете и извикали спешна помощ. Въпреки оказаната помощ, няколко дни по-късно раненият мъж починал в болницата.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок от днес.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.