in

Ще промени ли ремонтът през местност „Боровец“ маршрута и разписанието на автобус № 46?

Снимка: Община Варна

Ремонтът през местност „Боровец“ няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46 на градския транспорт, научи медия „Нова Варна“. Автобус № 46 е с начална (крайна) спирка Малък обръщач Боровец, през кв. „Галата“, до ЖП гарата.

Около 4 700 квадратни метра асфалтова настилка ще бъде възстановена по време на рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“. Днес бе извършен съвместен оглед от представители на общинатъа и пътната фирма, а същинските ремонтни дейности започват утре – 1 октомври и ще продължат около една седмица.

След ремонтните дейности участъкът ще бъде ползван за обходен маршрут при основния ремонт на пътя „Аспарухово“– „Галата“. Този ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за „Карантината“ до кръстовището с пътя за местност „Боровец“.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др. Относно ремонта „Аспарухово“ – „Галата“ допълнително (след 3 октомври) ще бъдат съобщени промените в маршрутите на автобуси 17, 17а, 46 и 60.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/