in

В последния момент: Отлага се тестването на сирените и системата BG-Alert

Снимка: Община Варна

От пресцентъра на МВР обявиха тази сутрин, че се отлага тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

„Информираме, че планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага. Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите“, информират от Министерството на вътрешните работи.

Припомняме, че през последната седмица жителите и гостите на Варна бяха предупреждавани, че на 1 октомври (вторник) 2024 г. от 11:00 часа ще се извърши тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение.

Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията.

При провеждането на теста на системата BG-Alert трябваше да бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.