in

Ескалация на конфликта в Близкия Изток

Кадър: Youtube/BBC News

Има поредна ескалация на конфликта в Близкия изток. Армията на Израел обяви, че е стартирала „ограничена и локализирана“ сухопътна операция срещу „Хизбула“ в Южен Ливан.

В изявление на армията, публикувано в социалната мрежа „X“, се посочва, че целенасочените наземни рейдове са базирани на прецизна разузнавателна информация.

Според официалните данни, целите са разположени в села в близост до границата и представляват непосредствена заплаха за израелските общности в Северен Израел.

Израелските военни потвърдиха, че през нощта са нанесли „прецизни удари“ по няколко обекта за производство на оръжия и инфраструктура на „Хизбула“, намиращи се в южно предградие на Бейрут. То е смятано за крепост на подкрепяната от Иран групировка.

Часове по-рано стана ясно, че Израел е информирал Вашингтон за извършването на ограничени сухопътни операции в Ливан. Вчера (30 септември) министърът на отбраната на Израел Йоав Галант обяви, че следващата фаза на войната по южната граница на Ливан ще започне скоро и има за цел завръщането на израелците, избягали от ракетите на „Хизбула“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/