in

Мъжът, спасил изоставеното бебе в Айтос, предлага как да го кръстят

Кадър: Bulgaria ON AIR

Припомняме, че новородено бебе беше изоставено на улица в Айтос вчера. След това майката на детето беше установена – 27-годишна жена, която вече имала други три деца. Майката не е задържана, тъй като след раждането е имала здравословни проблеми.

„Гледам едно черно чувалче, едно бебе изоставено там. Гледам бебето мърда, краченцата му играят. Беше малко изстинало, но гледах по-бързо да стане работата, за да можем да го спасим бебето“, разказва Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът се радва, че е направил добро и е успял да спаси един човешки живот.

„Дадох помощ на душа, както се вика. Ако го бях изоставил за 5-10 минути е умряло, замръзнало, и някое куче може да мине, както е пуснато сега кучето“, разказва още Иван.

Той казва, че след като е позвънил на тел. 112, на мястото са пристигнали полиция и екип на Спешна помощ. Момченцето е откарано в отделението по неонатология на болницата в Бургас – премръзнало. В момента бебето е в добро състояние

„С намалена телесна температура, което е нормално, тъй като те са термолабилни. Детето е в запазено състояние, със стабилни показатели и ще остане в отделението до приключване на процедурата по настаняване в приемно семейство“, поясни началникът на отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас д-р Стилияна Томова.

Годишно в отделението по неонатология на бургаската болница се грижат средно за 50 изоставени деца. Съдбата на детето сега е в ръцете на социалните, които трябва да установят дали майката иска да задържи бебето и дали е в състояние да го отглежда.

А мъжът, който го е спасил има предложение за име на детето: „Да го кръстят на Иванчо спасителя!“

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/