in

По български: Чистели трамваи в София с ракия

Кадър: Нова телевизия

Проведена е внезапна проверка в едно от трамвайните депа в столицата, по време на която са направени скандалните разкрития.

Столичните трамваи се мият с ракия, а седалките се почистват с домашна прахосмукачка, въпреки че по договор трябва да се перат. Тези и други скандални факти за хигиената в градския транспорт са установени по време на внезапна проверка в едно от трамвайните депа, съобщава БТА.

Във видео, разпространено в социалните мрежи се чуват признания на служители на фирмата, спечелила договор за 760 000 лв., че прозорците се мият с ракия, а седалките не се перат, защото „са нови“.

Проверката е установила и несъответствия в броя служители, които трябва да поддържат хигиената, като по договор те трябва да са 4-ма на смяна, но вместо това са заварени 2-ма, а едва в последствие се присъединил и трети.

Служителка е обяснила, че стъклата на тармваите ставали уникално чисти с помощта на ракия, която си носила сама от вкъщи.

Тя допълнила, че седалките в превозното средство чисти с прахосмукачка, която също си носи от вкъщи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/