in

Радев за случващото се в Ливан: Има потенциал да се застраши мира в целия регион

Кадър: БНТ

Президентът на България Румен Радев направи коментар по повод ескалацията на конфликта в Близкия Изток и ударите в Ливан.

„Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток да спре. Това изисква не само усилия от въвлечените страни, но и последователност от международната общност“, коментира българският държавен глава Румен Радев на фона на случващото се в Ливан в момента.

„Виждаме, че ескалацията на конфликта има потенциал да застраши мира в целия регион. Затова вчера видяхте призивите на генералния секретар на ООН, на президента на САЩ, на дипломат номер едно на Европейския съюз за въздържане от сухопътна операция в Ливан. Това означава едно повишаване на риска. Започнаха удари и в Сирия“, заяви още президентът Радев.

„Искам да поздравя екипажа на правителствения самолет, службите за сигурност, министерства на отбраната и на транспорта, които работят усилено, за да се осигури безопасен коридор за извеждане на нашите сънародници“, допълни Румен Радев.

Президентът подчерта, че властите в България ежедневно следят обстановката в Близкия изток и правят оценка на риска от повишаване на миграционния натиск към страната ни.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/