in

„Хората се изнасят с децата си“: Разказ на българка, живееща в Ливан

Кадър: Нова Нюз

Българката Петя Николова разказва за живота в Ливан, на фона на разразяващите се военни действия. Тя очаква повикване за втория самолет, който ще прибере наши сънародници, живеещи в Ливан.

„Хората са свикнали с атаките, с ракетите. Аз толкова години живея тук, не успях да свикна. Прекалено е натоварващо, не мога да приема такова напрежение”. Това заяви пред Нова Нюз българката Петя Николова, която от години живее в Ливан.

„Има много жертви, много деца”, каза тя за последните атаки от Израел.

Българката очаква да бъде повикана за втория самолет, който ще прибере наши сънародници от Ливан. За заминаването си знае единствено, че трябва да е готова с багажа.

„Когато ми се обадят, да сме готови да поемем към летището”, каза Николова.

„Имаме интернет, имаме връзка. Хората от Южен Ливан се придвижват на север. Повечето хотели са запълнени, квартирите под наем също. Хората буквално се изнасят с децата си, с парите си и пътуват”, обясни тя случващото се в Ливан.

Въпреки атаките, продължава нормалният ритъм на живот, каза Николова и допълни, че вчера е било Ден на траур и почти всичко в страната е било затворено – банки, институции.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/