in

Извънредно: Президентът свиква КСНС заради ситуацията в Близкия изток

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Държавният глава на Република България Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

На 4 октомври, петък, държавният глава Румен Радев свиква от 10.00 часа в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки“, посочват от Президентството.

Припомняме, че снощи Иран атакува Израел, като изстреля около 200 балистични ракети към територията на страната. Дне споследва реакция от страна на израелският премиер Бенямин Нетаняху , който обяви, че „Техеран ще си плати“.

„Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея. Режимът в Иран не разбира нашата решимост да се защитим, да отвърнем на враговете си. И ние ще спазим правилото, което сме определили – който ни напада, ние му отвръщаме“, заяви Бенямин Нетаняху.

Европейският съюз също осъди атаките на Иран, а от САЩ заявиха отново пълната си подкрепа за Израел и заявиха, че са се включили в защитата

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.