in

Отиде си звезда от „Умирай трудно 2“

Снимка: Pixabay

На 84-годишна възраст от естествена смърт почина звездата от „Умирай трудно 2“ и „Корени“ Джон Амос. Скръбната вест беше съобщена от публициста Белинда Фостър в емоционално изявление във вторник – 2 септември. Фостър разкрива, че покойният актьор е поел последния си дъх на 21 август.

Актьорът Джон Еймос е известен от филмите „Умирай трудно 2“ и „Пристигане в Америка“. Амос беше широко известен и с представянето на ролята на Джеймс Евънс – старши в „Добри времена“.

Междувременно синът му Кели Кристофър Амос каза в изявление след смъртта на Амос: „Много фенове го смятат за свой телевизионен баща, съобщава The News International.

„Той изживя добър живот. Неговото наследство ще продължи да живее в изключителните му творби в телевизията и киното като актьор.

„Баща ми обичаше да работи като актьор през целия си живот. Той беше моят баща, най-добрият ми приятел и моят герой“, казва Кели Кристофър Амос.

Джон Еймос е изявен състезател по американски футбол, преди да започне да се снима в сериала „Добри времена“ и минисериала „Корени“ през 70-те години на миналия век. Той участва също в „Западното крило“. Изявява се с епизодични роли в „Двама мъже и половина“, „Принцът от Бел еър“ и други продукции.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/