in

Близкият Изток се тресе: Нови масирани удари на Израел срещу Бейрут

Кадър: Youtube/CNN

По данни от ливанските власти най-малко петима души са убити, а осем са ранени при израелски въздушен удар срещу сграда в центъра на Бейрут. В атакувания многоетажен блок е имало дравен център, свързан с „Хизбула“.

Става въпрос за „прецизна“ атака, уточняват от израелската армия, предава Би Би Си.

Това е първият израелски удар близо до центъра на Бейрут, само на метри от парламента на Ливан.

През нощта имаше пет други въздушни удара срещу цели в южното предградие на Дахие.

Новите удари идват, след като израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха, че осем техни войници са били убити в битка в Южен Ливан – първите загуби от началото на сухопътната операция на Израел в Ливан – „Северни стрели“.

„Хизбула“ обяви, че е унищожила израелските танкове по време на боевете и настоя, че има достатъчно хора и боеприпаси, за да отблъсне атаката на Тел Авив.

По-рано израелските отбранителни сили уточниха, че повече пехота и бронирани войски са се присъединили към операцията за разрушаване на „терористична инфраструктура“ в ливанските гранични села.

Преди въздушните удари през нощта ливанското министерство на здравеопазването съобщи, че 46 души са били убити, а 85 са били ранени при израелски бомбардировки през последните 24 часа, като не се уточнява колко от тях са цивилни.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/