in

Елвира Краснобаева разкри защо напуска националния отбор на България

Кадър: Нова телевизия

През последните дни една от най-коментираните теми в българския спорт беше напускането на Елвира Краснобаева на националния отбор на България. 16-годишната Елвира е определяна като една от най-обещаващите български гимнастички, но тя вече ще се състезава за Армения

Най-перспективната състезателка у нас – художествената гимнастичка Елвира Краснобаева, заяви, че напуска България, отива да живее в Русия и да се състезава за Армения. Нейното решение е категорично, подчерта в интервю за Радио Варна гимнастичката, която обясни, че причините за него са изцяло семейни.

„Доста трудно ми е да преживея всичко това, но мисля, че ще се справя с подкрепата на семейството си и близките. Това решение беше изключително трудно за мен и няма нищо общо с Федерацията по художествена гимнастика“, посочи Елвира Краснобаева.

В момента тя не тренира, но другата седмица отново влиза в зала.

Елвира Краснобаева ще се състезава за арменски отбор, но ще живее в Русия. „Това беше най-добрият вариант за мен и моето семейство“, коментира Краснобаева. Тя благодари на Българската федерация по художествена гимнастика. „Без тях наистина нямаше да мога да постигна нищо“, подчерта гимнастичката.

„Готова съм за нов път – ще трябва да работя още повече, за да направя и изработя новите съчетания“, допълни тя. Краснобаева заяви: „Реших, че семейството ми е по-важно от гимнастиката“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/