in

Призна се за виновен един от лекарите, обвинени за смъртта на Матю Пери

Кадър: Youtube/Warner Bros. TV

Припомняме, че смъртта на любимия актьор Матю Пери шокира света през месец октомври 2023 г. След аутопсията стана янсо, че актьорът е имал високи нива на кетамин – анестетик – в организма си. След това започна наказателно разследване.

Един от двамата лекари, обвинени във връзка със смъртта от свръхдоза наркотици на звездата от сериала „Приятели“ Матю Пери, се призна за виновен пред американски съд, предаде АФП.

54-годишният Марк Чавес е заплашен от до 10 години затвор, след като призна, че е заговорничил за разпространение на кетамин, седмици преди актьорът да бъде открит мъртъв в басейна на дома си в Лос Анджелис.

Чавес е третият от петимата обвиняеми, които признават обвиненията, повдигнати във връзка със смъртта на Матю Пери, която шокира милиони негови фенове по цял свят.

Двама души – лекарят, за когото се твърди, че е приложил упойката на проблемния актьор няколко пъти преди смъртта му, и жена, за която се твърди, че е дилър на холивудски знаменитости – отхвърлиха обвиненията, пред които са изправени.

Пред окръжния съдия на САЩ Шерилин Миър Гарнет в съда в Лос Анджелис, Чавес отговори на редица въпроси, преди да се признае за виновен.

Други двама души, свързани със случая, асистент и познат, вече се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения.

За друг лекар – Салвадор Пласенсия – се твърди, че е купил кетамин от Чавес и го е продал на отчаяната звезда на изключително завишени цени. Джасвин Санга, предполагаемата „кралица на кетамина“, която е доставяла наркотици на клиенти от висок клас и известни личности, е обвинена, че е продала на Пери дозата, която го е убила, съобщава БГНЕС.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/