in

Карлос Насар обяви: Ще направя всичко възможно да запазя Федерацията по вдигане на тежести

Кадър: БНТ 3

По-рано днес Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) обяви фалит заради големите задължения. Карлос Насар обаче направи амбициозна заявка.

Ще направя всичко възможно да запазя Федерацията по вдигане на тежести. Това заяви в интервю за БГНЕС олимпийският ни шампион Карлос Насар, след като по-рано днес БФВТ съобщи, че е подала документи в съда за обявяване на несъстоятелност. Причина за това са големите задължения на Федерацията.

Насар сподели, че с кандидата за нов президент на Федерацията – Марин Милашки, опитват всичко възможно, за да оттеглят молбата на БФВТ. Той поясни, че с него имат възможност да платят част от въпросните дългове.

„Ние опитваме всичко възможно, за да се оттегли тази молба. Имам предвид, с кандидатурата на Марин Милашки за президент на БФВТ имаме възможност да платим част от дълговете“, каза Карлос Насар.

Общото събрание за избор на нов президент на Федерацията ще се проведе на 8 ноември. „Без лиценз, нещата са извън моя контрол. Не мога да бъда сигурен за предстоящите състезания, включително и Световното първенство в Бахрейн в началото на декември. С Марин Милашки ще направим всичко възможно, за да запазим Федерацията, за да има спорт. Има доста високи шансове той да бъде избран за президент. Ние правим предварителни договори със спонсори и биха подкрепили него и мен – ние сме честни хора“, продължи родният щангист, който подчерта, че не е сигурен дали ще участва в следващите състезания предвид настоящата ситуация.

Освен Насар, с бронз в Париж се окичи Божидар Андреев. Българските щангисти са без финансиране от началото на годината, макар че ръководството на централата бе сменено и на президентския пост застана Антон Коджабашев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/