in

Ето какво време ни очаква тази седмица, според НИМХ

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) във вторник (8 октомври) времето у нас ще бъде предимно слънчево и почти тихо, като след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност и ще се увеличава, вятърът ще се ориентира от изток. 

Сутринта ще е по-хладно, преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, дневните ще се повишат и ще достигат на места 26°-27°.

В сряда (9 октомври) от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Западна и Северна България ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от южната четвърт и ще остане топло за периода.

В четвъртък (10 октомври) отново ще преобладава слънчево време и затоплянето ще продължи. Сутринта ще бъде и почти тихо, и на места по западния и централния участък на Дунав, както и в североизточните райони, ще има ниска облачност и мъгла или намалена видимост.

В петък (11 октомври) сутринта ниска облачност и мъгла или намалена видимост ще има на места в Източна България. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще е до умерен; облачността ще е променлива, на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна.

През почивните дни (12 и 13 октомври) ще е предимно слънчево, още в събота вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса, в неделя ще се понижат и минималните.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/