Категории: Варна

Днес затварят ключови булеварди във Варна заради ремонти: Това са обходните маршрути

Реклама

Припомняме, че от днес (8 октомври, вторник) стартира работата по канализационния колектор на кръстовището до „Двете кули“ във Варна. Първоначално се затваря за движение пътното платно на бул. „Република“ от кръстовището до магазин „Практикер“.

От днес стартира първият етап от работата по изграждането на канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти под кръстовището на булевардите „Република“ и „Владислав Варненчик“.

Работата по съоръжението ще продължи 120 дни, според предварителния график, информират от ВиК-Варна. Изпълнител е ДЗЗД „Пчелина 2020“. Първият етап обхваща бул. „Република“ в участъка от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. „Уста Колю Фичето“ .

От днес влизат в сила и обходните маршрути, чиято цел е да облекчат трафика към кръстовището, което няма да бъде затворено напълно, но движението в него ще бъде ограничено.

Припомняме, че обходните маршрути са:

За влизащите във Варна от АМ „Хемус“ – слизане от автомагистралата по рампата до „Бизнес Парк“ Варна. След това лекотоварният трафик ще преминава през кръгово кръстовище в посока „Метро“ и ще влиза в града по бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. Тежкотоварното движение ще може да преминава по бул. „Атанас Москов“ към бул. „Девня“ и след това през кръговото кръстовище на булевард „Левски“, от където ще влиза в града по бул. „Левски“ или по ул. „Пеячевич“ и бул. „Христо Смирненски“;

За излизащите от Варна по бул. „Владислав Варненчик“ е препоръчително от кръговото кръстовище на „Автогара Варна“, преминаване по ул. „Девня“, след което по бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“. Друг вариант за избягване на евентуално задръстване е от кръстовището на МОЛ Варна по ул. „Пеячевич“, през голямото кръгово кръстовище на бул. „Левски“, по бул. „Девня“, преминаване по бул. „Христо Смирненски“, връщане към бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“.

Съгласно временната организация на движение, препоръчително е тези автомобили, за които не е наложително преминаването през кръстовището, да се отклоняват преди входа на Варна по бул. „Атанас Москов“.

В първи етап на строителството ще бъде изцяло затворен бул. „Република“ в участъкът от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. „Уста Колю Фичето“ .

След приключване на дейностите по етап 1 и преди затварянето на нов участък за втория етап, гражданите ще бъдат своевременно информирани.

С цел по-бързо изпълнение на предвидените дейности и пускане в експлоатация на готовите трасета, както и за облекчаване на трафика, ще се извършва поетапно затваряне заради строително-монтажни работи на участъците:

  • Етап 1: бул. „Република“ ще бъде изцяло затворен от ул. „Уста Колю Фичето“ до бул. „Владислав Варненчик“ – срок: от 08.10.2024 г. до 08.11.2024 г.;
  • Етап 2: затваряне на южното платно на бул. „Владислав Варненчик“, като движението ще се извършва двупосочно в северното платно – срок: от 08.11.2024 г. до 22.11.2024 г.;
  • Етап 3: затваряне на северното платно на бул. „Владислав Варненчик“ и извършване на двупосочно в южно платно движение – срок: от 22.11.2024 г. до 07.11 2024 г.;
  • Етап 4: изцяло ще бъде затворено платното в посока бул. „Сливница“ на бул. „Република“, в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до изхода зад бензиностанция „Петрол“, като движението ще преминава двупосочно в другото платно – срок от 07.11.2024 г. до 07.02.2025 г.

В случай на промяна на сроковете заради форсмажорни обстоятелства гражданите ще бъдат информирани своевременно.

Освен това, припомняме, че от днес (8 октомври) затварят за движение и бул. „Христо Смирненски“, в частта от ул. „Евлоги Георгиев“ до ул. „Дубровник“.

От 8:30 до 17:00 ч. на 8 октомври (вторник) ще бъде затворен за движение част от бул. „Христо Смирненски“ – от ул. „Евлоги Георгиев“ до ул. „Дубровник“. Там бъде положен последният износващ асфалтов слой от пътната настилка.

Припомняме, че на 4 октомври беше асфалтиран и съседен участък от булеварда – между ул. „Карамфил“ и ул. “Евлоги Георгиев”, а в началото на месец август беше завършена пътната част от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“ и беше възстановен маршрутът на линия номер 10 на градския транспорт.

След приключването на строителството по бул. „Христо Смирненски“, което е във връзка с проекта по водния цикъл на ВиК, предстои въвеждане на постоянната организация на движение и възстановяване маршрута и на автобусна линия №12. Очаква се това да стане в началото на месец ноември.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Официално: Павлин Николов вече е аут. Спартак Варна има нов изпълнителен директор

Официално Павлин Николов вече не е собственик на Спартак Варна, считано от 7 октомври. Това…

преди 5 минути

Спешна нужда от средства за лечение: Малкият Дима отново има нужда от помощ

Майката на малкия Дима отново се свърза с екипа на медия "Нова Варна", за да…

преди 20 минути

Проф. Рачев обяви: Ето в кои дни можем да очакваме до 30°

По думите на климатолога проф. Георги Рачев тази седмица ни очаква изключително топло за сезона…

преди 30 минути

4sales: Най-добрият онлайн магазин за качествени китайски стоки на достъпни цени

На фона на постоянно увеличаващите се продуктови цени, всеки търси максимално качество и евтини стоки.…

преди 37 минути

Чужденци счупиха бариерата пред президентството

Стана ясно, че двама чужденци са счупили бариерата пред сградата на президентството в София, след…

преди 38 минути

Почина светило в медицината в България

Стана ясно, че е починал нефрологът проф. Здравко Киряков - основател и ръководител на Клиниката…

преди 51 минути