in

Млад мъж отива на съд във Варна: Нападнал в гръб и ограбил жена на варненска улица посред нощ

Кадър: bTV

От Апелативна прокуратура – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че 27-годишен мъж, обвиняем за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив през месец юли, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна.

Младият варненец е откраднал дамската чанта след употреба на сила и при условията на опасен рецидив.

Х.А. ще бъде съден за престъпление по чл.199, ал.1, т. 4, във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 20 юли 2024 година, около полунощ, младият мъж и негов приятел вървели по улица в района на Кооперативен пазар – Варна. Х.А. забелязал жена да преминава сама близо до тях и решил, че може да се възползва от този факт.

Без да предупреди своя спътник, той свалил тениската си, прикрил се и бързо се насочил към пешеходката. Нападнал я в гръб, опитал да вземе чантата й бързо, но тя я хванала за дръжката и опитала да се измъкне от нападателя си. В един момент дръжката се скъсала и 27-годишният мъж успял да вземе чуждата вещ и да избяга. Успял да извърши грабежа, като в резултат от посегателството се сдобил с мобилен телефон и сума пари, чантата и личните вещи, които се намирали вътре, Х.А. изхвърлил.

Мъжът бил установен и задържан два дни след грабежа. Той е известен на органите на реда и два пъти осъждан за престъпления против собствеността. Предстои делото срещу Х.А. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.