in

Проф. Кантарджиев разкри как протича COVID-19 в момента

Кадър: Vbox7/Твоят ден

По думите на проф. Кантарджиев в момента COVID-19 протича леко и за няколко дни и не е това, което познаваме от началото на пандемията.

„COVID-19 има, за щастие, броят на случаите са стационирани. Сега вирусът протича леко и за няколко дни“, заяви бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова Нюз.

„Хората с имунен дефицит и възрастните трябва да се пазят повече. В момента има много болни и от други вируси. Трябва да внимаваме за няколко неща – когато се събират много хора, да се носят маски и да се проветряват помещенията“, допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Той каза, че грипът се очаква през ноември, а разпространението ще бъде епидемично през декември. Експертът посъветва да се говори с лекар и при нужда да се приема антивирусен медикамент. Професорът препоръча и да се ваксинираме срещу грип.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/