in

Министър Илков: До днес имаме 89 сигнала за изборни престъпления

Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че много разчита на опита на колегите си, за процеса на гарантиране на честни и прозрачни избори.

„Вчера постъпи сигнал в МВР по съответния ред за част от тези лица, които се появиха в интернет пространството. Колегите незабавно започнаха проверката и работят активно по всичко онова, което се съдържа в този сигнал“, посочи Атанас Илков.

По думите на вътрешния министър МВР работи много по-активно и на по-високи обороти спрямо положените усилия на предходните избори.

Данните са изпратени до председателя на ДАНС Пламен Тончев, министъра на вътрешните работи Атанас Илков и изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов.

Сигналите, които са получени до 9:00 в днешния ден за изборни нарушения, са 89. 336 са предупредителните протоколи, 128 са специализираните полицейски операции.

Вътрешният министър отбеляза доброто взаимодействие с всички ангажирани в процеса институции.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/