in

Зеленски пристигна във Ватикана и беше приет за аудиенция при папата

Кадър: Youtube/AFP News Agency

Аудиенцията е на четири очи с папа Франциск. Украинският президент ще се срещне и с германския канцлер Олаф Шолц.

Володимир Зеленски пристигна във Ватикана и беше приет за аудиенция на четири очи при закрити врата от папа Франциск. Преди това украинският президент посети Лондон и Париж. Там той обсъди предложения от него „план за победа“ с лидерите на Италия, Великобритания, Франция и новия генерален секретар на НАТО Марк Рюте, в опит да получи военна подкрепа, предава БНТ.

На съвместната пресконференция с италианския премиер Джорджа Мелони стана ясно, че Италия е против използването на ракети с голям обсег по територията на Русия, но ще продължи да помага на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

В събота Зеленски трябваше да запознае съюзниците си със своя план в Рамщайн, но срещата беше отложена след като Джо Байдън отмени визитата си в Европа заради урагана „Милтън“.

Очаква се по-късно днес украинският президент да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц относно по-нататъшната подкрепа за Украйна.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/