in

16-годишен стана първият човек, победил Тетрис

Кадър: Youtube/ Michael Khanh (dogplayingtetris)

Американски тийнейджър е първият човек, който успява да нулира класическата видео игра Tetris до ниво 0, след като я побеждава. Това е 16-годишният Майкъл Артиага претърпя, който успя да напише история, постигайки така нареченото „прераждане“ на играта. Тийнейджърът предаваше на живо как играе версията на играта на Nintendo в Twitch в неделя.

Отне му 82 минути, за да премине успешно ниво 255 на Tetris – най-високото в играта. Артиага, който стриймва под името „куче, играещо тетрис“, празнува и гледа шокирано как започва играта отново от нулата, пише Би Би Си.

„Сънувам ли, брато?“, възкликва тийнейджърът възторжено. Момчето продължи да играе и в крайна сметка завърши с 29,4 милиона точки.

„Много се радвам, че играта свърши“, добави той, докато се подготвяше да приключи потока си.

„Никога повече не искам да играя тази игра“, възкликна тийнейджърът.

Tetris е създаден за първи път през 1984 г. от съветския инженер Алексей Пажитнов и е породил стотици версии за аркадни игри, конзоли и компютри.

Класическата видеоигра остава популярна оттогава заради своята простота, но същевременно разочароваща трудност.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/