in

От Шокъровия канал извадиха над 17 тона наноси и други отпадъци

снимка: Община Варна

От четири охранителни канала в район „Приморски“, вследствие на бедствието, са извадени над 6 тона паднала дървесина, клони и трупи. Само от Шокъровия канал са извадени над 17 тона наноси. Това научи медия „Нова Варна“.

Почистени са Кемер дере, Франга дере, Кайнак дере и Шокъровия канал при заустването в Черно море. От деретата и канала са изнесени смесени битови отпадъци, наноси, нерегламентирано изхвърлени строителни материали, дрехи, паднали клони и земни маси.

Извършено е извозване на трупи, събиране и извозване на листна маса, премахване на паразитна растителност, изнасяне на натрупани пясък, камъни и наноси. Извършено е почистване на утайника на Шокъровия канал.

От морето със специална водолазна техника е извадена старата решетка, отнесена при бедствието през септември и е поставена нова.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/