in

Подробна прогноза за времето през новата седмица

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

В неделя ще преобладава слънчево време, с разкъсана, предимно висока и средна облачност, вече без валежи. Ще бъде почти тихо и на отделни места в източните и котловинните райони за кратко сутрин ще има ниска облачност или мъгла. Сутрешните температури ще се понижат и преобладаващите минимални ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 12°, а дневните слабо ще се повишат.

През новата седмица ще бъде почти без валежи – само в отделни райони по Черноморието, а към четвъртък и на изолирани места в планините, ще превали слабо. В понеделник вятърът ще се ориентира от север-северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили, ще се затопли – максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, минималните – между 7° и 12°. Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне; от четвъртък ще се ориентира от изток, ще е предимно слаб.

Сутрин в котловините и на места в източните райони ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Температурите ще се понижават и в повечето места минималните ще са между 5° и 10°, към петък и по-ниски, а дневните в края на периода ще са под 20°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/