in

90 години от рождението на спортния журналист Васил Каракашев

снимка: Архив

През октомври се навършват 90 години от рождението на Васил Каракашев, който е родом от Белослав. Той е бивш футболист на Белослав и Академик Варна, като е съосновател на варненския клуб. Бил е спортен коментатор, както и сценарист на телевизионен филм и издател на книги.

Изключително активен през целия си живот в полза на родния Белослав. Припомняме, че Васил Каракашев почина на 26 януари 2018 година във варна.

Васил Каракашев добива истинска популярност като коментатор от радио Варна, където става основен кореспондент на футболните мачове в предаването “Спорт и музика” от лансирането на програмата през 1962 г. до нейния край около 30 години по-късно. Поколения запалянковци чакаха с нетърпение включванията от стадион “Юрий Гагарин”, за да чуят остроумните и забавни коментари на нисичкия джентълмен до тъчлинията.

Роден е на 20 октомври 1934 г. в Гебедже (сега Белослав).

 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/