in

Официално: Иран подкрепя Ливан с „цялата си сила“

Кадър: Youtube/CBS News

Стана ясно, че председателят на иранския парламент Мохамед Багер Калибаф е заявил, че страната му винаги ще подкрепя Ливан с „цялата си сила“.

„Иран винаги ще подкрепя с цялата си сила решенията, взети от ливанското правителство, народа и Ислямската съпротива“, заяви той на пресконференция след срещата си в Бейрут с ливанския си колега Набих Бери, предаде Телеграфната агенция.

Той добави, че Иран е готов да предложи подкрепа за разселените и засегнатите от войната ливански граждани под надзора на правителството и да създаде хуманитарен въздушен мост, за да улесни тази подкрепа.

Багер Калибаф също така изказа съболезнованията си във връзка със смъртта на лидера на „Хизбула“ Хасан Насралла.Председателят на иранския парламент пристигна в Ливан по-рано днес, за да изрази подкрепата на Техеран, отбелязва Синхуа.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/