in

Челен сблъсък на пътя Шумен – Силистра: Шофьор е с 2,02 алкохол и положителна проба за наркотици

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за възникнало ПТП снощи около 21:40 часа. Единият от шофьорите е с положителни проби за алкохол и наркотици, посочват от шуменската полиция.

28-годишен мъж, виновен участник в пътно-транспортно произшествие (ПТП) е управлявал с 2,02 промила алкохол и положителна на амфетамин проба.

Малко след 21:40 часа снощи в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал за катастрофа по пътя Шумен – Силистра, близо до разклона за село Близнаци.

Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

Изяснено било, че водач на лек автомобил Опел „Корса“ със силистренска регистрация, който се движил в посока Силистра се ударил челно в идващия насрещно водач на лек автомобил Додж.

Водачът на „Опел“-а, 28-годишен от разградското село Здравец, бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 2,02 промила. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Тестван бил и с дръг чек, който отчел положителна на амфетамин проба. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

Автомобилът е иззет, а мъжът задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Водачът на другия автомобил е тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите му са отрицателни. За преглед в шуменската болница след удара е откарана пътничка от лекия автомобил Додж, която е без травматични увреждания. Образувано е досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.