in

Варненци алармират: Строителни отпадъци се трупат на свлачището на „Трифон Зарезан“ във Варна

Снимка: Facebook/Забелязано във Варна/Silvia Stoianova

Хората, живеещи в района на Кабакум и Трифон Зарезан са притеснени заради трупането на строителни отпадъци в района. В сигнал към Община Варна те изказват своето несъгласие със случващото се.

„В района на бившия ресторант „Трифон Зарезан“ е формирано временно депо за строителните отпадъци от ремонта на тротоарите по улица Боян Бъчваров. Ние, живущите в района, разбира се сме много щастливи, че нещо изобщо се прави по инфраструктурата на комплекса и си казвахме ще мълчим, ще изтърпим….нали е за добро. Но вече не се търпи. Купищата не намаляват. Всичките тези тонове отпадъци допълнително натоварват и без това активното свлачище. Пътят е блокиран поне наполовина, но с този темп на зариване, изглежда че ще е проходим още седмица, две. Обезпокоени сме от ситуацията и от видимото несъобразяване с проблема на района ни – активното свлачище – от страна на строителната фирма и общината. Вярваме че ще направите най-доброто за гражданите и за комплекса, завършва сигналът“, алармират варненци в сигнал до Общината.

Снимка: Facebook/Забелязано във Варна/Silvia Stoianova

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/