in

Полицай за 83-годишния шофьор в насрещното на АМ „Хемус“: Не знаеше откъде идва и накъде пътува

Кадър: бТВ

Припомняме, че 83-годишен шофьор беше хванат да шофира в насрещното на автомагистрала „Хемус“ вчера (14 октомври, понеделник).

Опасното нарушение е засечено в скоростната лентата на магистралата в посока от Варна към София, в района на Каспичан. Местната полиция получила сигнал за колата в насрещното към 11:15 ч.

Служителите на реда застанали на пътя на нарушителя и подали сигнал със стоп палка да спре, на който той първоначално не реагирал.

Полицай Пламен Станимиров, част от екипа, установил нарушението, забелязал, че пътникът до шофьора му казва нещо. В крайна сметка колата спряла след 100 метра, предава бТВ.

Водачът изобщо не знаеше откъде идва и накъде пътува, обясни Станимиров.

На въпроса защо кара в насрещното отговорил, че пътува към някакво село. Включил се в магистралата от пътен възел на около 20 км от мястото, на което са го спрели.

Извикан е друг правоспособен шофьор да закара колата до село в Стражица, където възрастният мъж живее.

Книжката на 83-годишния шофьор е отнета, докато се яви на проверочен изпит.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/