in ,

Борислав Барийски: Проблемът с паркирането в централната част на Варна може да бъде решен

Пресцентър: ПП "Възраждане"

В периода от 16 до 19 септември 2024 г. “Възраждане” направи теренно проучване сред жителите на район „Одесос“, които споделиха какво очакват да се свърши от новата районна администрация.

В резултат на това проучване се постави акцент върху най-острите проблеми на жителите и гостите на района, за решаването на които ще се бори “Възраждане”. Един от значимите проблеми е този с паркирането в района. Дори и със синя зона, ситуацията е повече от трагична. Изграждането на паркинги е от огромна важност. Това заяви кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски.

Общинската администрация има капацитета да обследва свободните терени и да прецени в кои части на „Одесос“ е напълно реализуемо изграждането на такива, с които да се облекчи паркирането. Има инвестиционна програма за изграждането на такива, следователно това е реализуемо.

Зам.-председателят на Общинския съвет във Варна от „Възраждане“ Николай Костадинов допълни, че на провел се председателски съвет преди три седмици е имало представител и на фирмата, която държи патента за изграждане на подземни паркинги в училищни дворове.

„Тази фирма има инвестиционно намерение спрямо три училища във Варна и по-точно в район „Одесос“. Предложението им е да изградят безплатно, без общината да заплати и един лев, подземни буферни паркинги за обществено ползване. Срещу това – община Варна трябва да издаде разрешение за строеж и да преотстъпи терена за ползване.

Отделно от това, фирмата, която държи лиценза, предлага да го предостави на община Варна за изграждане на подобни паркинги и в другите райони на града, а инвестиционният интерес е само към три училища в морската столица. По този начин, без да изхарчи един лев, община Варна може да преодолее проблема с паркирането в централната част на града. Във Варна няма къде да се паркира и това става ясно от резултатите, които изведохме в рамките на проведеното теренно проучване.“, каза Костадинов.

Борислав Барийски посочи, че това е един от най-сериозните проблеми на „Одесос“, с който той ще се бори, когато бъде избран за кмет на централния варненски район.

Излезте и гласувайте на 20.10.2024 г. за кандидата на “Възраждане”, подкрепен от ИТН, с номер 41!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: ПП „Възраждане“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/