in

Двама непълнолетни нарязаха гумите на куп автомобили в Шумен

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия „Нова Варна“, че са задържани две момчета на 16 и 17-годишна възраст. Установена е съпричастността им към общо 24 деяния от този вид. 

Двама непълнолетни на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани за срязване с остър предмет и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен.

Работата по случая започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на лек автомобил Фолксваген „Лупо“ на улица „Съединение“ и на лек автомобил Рено „Клио“ на ул. “Добруджа“.

Около 23 часа на на 13 октомври с нож са срязани две гуми на лек автомобил „Линкълн“ и на лек автомобил Субару „Форестър“, които били паркирани в централната част на града.

След получен сигнал от гражданин за двама със съмнително поведение екип на РУ-Шумен предприел незабавни действия за установяване на извършителите.

В непосредствена близост до заведение са установени двама непълнолетни на 16 и 17 години. В единия бил намерен нож, друг нож е открит до единия от автомобилите, гумите на който били повредени.

Установява се съпричастността им към общо 24 деяния от този вид. Младежите са направили самопризнания и са им повдигнати обвинения. Работата по документиране на престъпленията продължава под надзора на Районна прокуратура – Шумен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.