in

Има щети от силното земетресение в Турция днес: Последвали са 30 вторични труса

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че силно земетресение разлюля Турция днес преди обед, като според държавната турска телевизия ТРТ-Хабер трусът е бил с магнитуд 5,9 по скалата на Рихтер, а поред EMSC – 6 по скалата на Рихтер.

Стана ясно, че три сгради са частично срутени при земетресението в окръг Малатия, Източна Турция. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ-Хабер.

Йерликая уточни, че сградите се намират в окръзите Малатия, Шанлъурфа и Елязъг. Той добави, че на този етап няма информация за пострадали хора при земетресението.

От турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) съобщиха, че в засегнатото здание в Елязъг е имало четирима души, които са подали сигнал за помощ. Те са били спасени от екипи на АФАД. Четиримата са невредими, предава БТА.

След земетресението са последвали 30 вторични труса (с магнитуд до 3 по скалата на Рихтер), информира телевизията.

Трусът е предизвикал силна паника сред хората, които са побягнали навън.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/